לפי חוקי מדינת ישראל, עובדים ועובדות בענפי המשק השונים, המבוטחים בביטוח אובדן כושר עבודה ואינם מסוגלים לעבוד בעקבות תאונה, מחלה או בעיות בריאותיות שונות, יכולים לקבל פיצוי כספי מקרן הפנסיה אליה הם שייכים, חברת הביטוח או המוסד לביטוח לאומי. כמובן, תוך עמידה בדרישות החוק, תקנון הקרן או תנאי פוליסת הביטוח הספציפית. לשם כך, הם נדרשים להראות שנגרם להם אובדן כושר עבודה תעסוקתי. כלומר, עליהם להמציא אישור רשמי או חוות דעת מקצועית של רופא תעסוקתי, המוכיחה שקיים קשר סיבתי ברור בין האירוע אותו עברו – תאונת דרכים, תאונה בעבודה, מחלת מקצוע וכדומה, לבין מצבם הבריאותי הנוכחי המונע מהם לעבוד כבעבר. שכן, זהו אחד הקריטריונים הראשוניים אותם בודקים הגופים המקצועיים השונים.

חשוב לומר, הדרך לקבלת תגמולים בגין אובדן כושר עבודה תעסוקתי עשויה להיות קשה, ארוכה ומתישה, בגלל קשיים שמערימים לא פעם הגופים המבטחים. מסיבה זו, אנו ממליצים להסתייע בשירותיו המקצועיים של עורך דין המתמחה בתביעות אלה ויוכל להקל עליכם את התהליך ולמקסם את תוצאותיו הסופיות.

מה זה אובדן כושר עבודה תעסוקתי?

זהו סטטוס רפואי אותו קובע רופא תעסוקתי מומחה, לאדם שנפגע בתאונה או מחלה ואינו כשיר לחזור לעבוד במקצוע שלו או בעיסוק סביר אחר. אובדן כושר עבודה תעסוקתי יכול להיות מלא או חלקי, בהתאם לנסיבות המקרה – סוג הנזקים שנגרמו למבוטח, תחום עיסוקו, מצבו הבריאותי והתפקודי, מידת הירידה בהכנסותיו וכדומה. מדובר על מצב שיכול להיות זמני או לצמיתות במקרים החמורים יותר.

כאמור, מי שרוצה לתבוע תגמולים בגין אובדן כושר עבודה תעסוקתי, נדרש להגיש אישור מפורט בכתב מאת רופא מוסמך ברפואה תעסוקתית. שימו לב, לא מדובר על אישור מחלה סטנדרטי מרופא המשפחה שלכם אלא על מכתב או חוות דעת רשמיים של רופא תעסוקתי. יש חשיבות רבה להקפיד על דרישה זו, אחרת תביעתכם לא תטופל או תדחה על הסף. האישור גם צריך להיות כמה שיותר מפורט ולציין את שם המחלה או הבעיות הרפואיות מהן סובל הנפגע, איזה טיפולים הוא מקבל, מהו מצבו התפקודי, איזה הגבלות נותרו לו ועוד. חשוב לציין בחוות הדעת הרפואית פרוגנוזה כמה שיותר מפורטת ומדויקת. כלומר, מה הצפי להתפתחות המחלה בהמשך, מהם שלבי ההחלמה הצפויים וכן הלאה. בדרך זו אפשר להגדיל משמעותית את הסיכויים לאישור התביעה וגם עשויה להיות לכך השלכה ישירה על תקופת אי הכושר שתוכר לכם והתגמולים שתקבלו.

מיהו רופא תעסוקתי?

רופא תעסוקתי הוא רופא בעל מומחיות בתחום של רפואה תעסוקתית. כחלק מכך, יש לו הסמכה ספציפית לקבוע את אובדן כושר העבודה ואחוזי הנכות של עובדים ועובדות שנפגעו, נפצעו או חלו. לאחר שהרופא עורך להם סדרה של בדיקות מקיפות הוא יכול להעריך האם הם יכולים להמשיך לעבוד ובאיזו רמה. במסגרת ההכשרה המקצועית, רוכשים רופאים תעסוקתיים מומחיות ספציפית וידע נרחב במגוון חוקים ונושאים. כך למשל, חוקים ותקנות של משרד העבודה והרווחה, אבחנה של מחלות מקצוע שונות, הערכה של סיכונים הקשורים לסביבת העבודה, גורמים התנהגותיים וחברתיים וכדומה. כך, עובדים שסובלים מבעיה רפואית כתוצאה מאירוע של תאונת דרכים, תאונה בעבודה, מחלה או רשלנות רפואית שהשאיר בהם נכות או מוגבלות תפקודית כלשהי, נבדקים על ידי רופא תעסוקתי אשר אחראי לקבוע אם אינם כשירים לעבוד בצורה מוחלטת או חלקית, מהו שיעור אובדן כושר העבודה התעסוקתי, כמו כן האם יש אפשרות שהעובד שנפגע יחזור לעבוד במקצוע או בתחום העיסוק שלו וכדומה. הרופאים התעסוקתיים גם עובדים עם גורמים שונים מטעם המדינה, כגון המוסד לביטוח לאומי, משרד העבודה, פורומים של בטיחות בעבודה ועוד.

חשיבות קבלת סיוע משפטי של עורך דין מומחה.

עורך דין שמתמחה בתביעות אובדן כושר עבודה תעסוקתי, אחראי מעצם תפקידו להכין את הפנייה לגורם המבטח בצורה מקצועית ויסודית. זה אומר שהוא אחראי לבחון לעומק את סעיפי הפוליסה, הפרטים של המבוטח, לבקש חוות דעת מפורטת מרופא תעסוקתי, לבחון אם מולאו הפרמטרים המזכים אותו בתגמולים, לצרף את כל המסמכים הנדרשים וכדומה. לעורך הדין יש ידע משפטי בחקיקה ובפסיקה, הוא בקיא בהתנהלות הרצויה מול חברות הביטוח, מה שעוזר במקרים רבים לאשר את התביעה, להעלות את סכום הפיצויים ואת תקופת אי הכושר. זכרו – כשהתביעה מוגשת באופן עצמאי על ידי המבוטח, יש סיכוי גדול יותר שהיא תדחה או שהטיפול בה יתעכב מסיבות שונות. זה יכול להיות בשל אי צירוף של מסמכים נדרשים, הערכה לא מתאימה של אחוזי הנכות, אישור של תקופה קצרה ועוד.

לכן, בכל מקרה בו נפגעתם כתוצאה מתאונת בעבודה, תאונת דרכים, מחלה או בעיה רפואית אחרת, אל תהססו לפנות אל משרדנו לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי ומהימן. הכהן – ברק משרד עו"ד ונוטריון  הוא משרד מנוסה, המתמחה בתביעות אובדן כושר עבודה תעסוקתי. אנו עובדים עם רופאים תעסוקתיים מובילים ויודעים איך להתנהל בצורה הטובה והיעילה ביותר מול חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.