Work accidentsההגדרה של תאונת עבודה באופן עקרוני נחלקת לשני סוגים: תאונת עבודה במובנה הקלאסי – כאשר אדם נפגע בתאונה בזמן העבודה ועקב העבודה . תאונת עבודה על דרך מחלת מקצוע או מיקרו-טראומה – כאשר אדם נחשף לחומרים מסוימים אשר גרמו למחלתו או כאשר עובד מבצע פעולות חוזרות ונשנות של הרמת משא הגורמות לפגיעה בגבו. ההגדרה של תאונת עבודה עשויה להיות לעיתים מעורפלת ולא ברורה. מה שנחשב לא פשוט כבר בהגדרתו, הופך להיות קשה ומורכב שבעתיים כאשר מדובר במישור המשפטי. תביעה בגין תאונת עבודה תוגש, לרוב, במטרה לזכות בפיצויים – הן מהביטוח הלאומי הן מחברות הביטוח(ביטוח מנהלים /תאונות אישיות)- ולעיתים גם במטרה לתבוע את המעסיק וחברת הביטוח שלו על רשלנות שגרמה לתאונה. לכן, ודווקא במקרים כאלו, לניהול נכון של התביעה ישנה חשיבות אדירה ומומלץ מאוד שזו תיעשה בסיוע צמוד של עורך דין שמתמחה בעניין. משרדינו צבר ניסיון רב בתחום תאונות עבודה ומספק ייעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום.

לאורך עשרות שנות פעילות ניהל משרדנו תיקים רבים של נפגעי תאונות עבודה, בתביעות כנגד המוסד לביטוח לאומי, מעבידים וחברות הביטוח. עורכי הדין במשרד מחזיקים ניסיון עשיר בניהול תביעות אלו, ואמונים על התנהלות חכמה ונחרצת מול נציגי הגופים הרלוונטיים. על כן, לקוחותינו נהנים מליווי מסור ואישי ברמה המקצועית הגבוהה ביותר, תוך חתירה להשגת הפיצויים המרביים המגיעים להם כחוק.

מה נחשב כתאונת עבודה?
הגדרתה של תאונת עבודה מתייחסת לאירוע פתאומי וחד פעמי שאירע במהלך ותוך כדי העבודה, אצל מעסיק או מטעמו – כולל תאונות דרכים. מדובר למשל בנפילה מסולם, בפציעה עקב שימוש במכשיר חד או בהחלקה על רצפה רטובה, הגורמים לשברים, פריצת דיסק, קטיעות, זעזוע מוח וחבלות שונות. בנוסף לכך, ישנן פגיעות בעבודה שאינן בגדר אירוע חד פעמי, אלא קשורות בתנאים השוררים במקום העבודה. הכוונה היא למחלות מקצוע המצויות ברשימה סגורה של הביטוח הלאומי, וביניהן מחלות עור, טנטון, עיוורון, סרטן ריאות ומחלות חסימתיות של דרכי הנשימה. גם במקרים בהם המחלה אינה מופיעה ברשימת הביטוח הלאומי, ניתן לתבוע את הפיצויים וההטבות בעילה של מיקרו טראומה או מחלת מקצוע. כלומר, מחלה/פגיעה שנגרמה בהדרגה עקב פגיעות קטנות חוזרות ונשנות, אשר הובילו ביחד לנזק המצטבר.

תביעות כנגד הביטוח הלאומי
נפגעי תאונות עבודה זכאים לתבוע את הביטוח הלאומי לצורך קבלת פיצויים והטבות מסוגים שונים:

דמי פגיעה לתקופה ראשונה של 3 חודשים לאחר התאונה.
קבלת קצבת נכות מעבודה או מענק חד פעמי בהתאם לאחוזי הנכות שיקבעו בוועדות הרפואיות.
מימון הוצאות של טיפולים רפואיים, כגן אשפוז, תרופות, ניתוחים, במקרים מסויימים גם טיפולים אלטרנטיביים והחזרי נסיעות.
גמלת תלויים במידה שהעובד נפטר עקב התאונה או המחלה.
שיקום מקצועי במטרה להכשיר את הנפגע לעיסוק במקצוע חדש והשתלבות בשוק העבודה.
חשוב להדגיש כי הדרך לקבלת פיצויים איננה פשוטה או קלה, וכרוכה בהליכים בירוקרטים מורכבים. על הנפגע לספק תיעודים רפואיים שונים, להמציא אישורים מהמעסיק, לעמוד בפני ועדה רפואית, להגיש ערעור במידת הצורך ועוד. בתוך כך, כל הצהרה בלתי מדויקת או לא שלמה עלולה להוביל לדחיית התביעה, לאישורה החלקי בלבד, או לקביעת אחוזי נכות נמוכים שאינם משקפים את מצבו של הנפגע וצרכיו. לכן, ישנה חשיבות עצומה לפנייה אל משרדנו מוקדם ככל האפשר, על מנת שנוכל ללוות ולייצג אתכם, ולהבהיר את האפשרויות העומדות בפניכם.

תביעות כנגד מעבידים וחברות הביטוח
במקביל למיצוי הזכויות מול הביטוח הלאומי, ישנם מקרים בהם קיימת עילה לתביעת נזיקין כנגד המעסיק. לאורך השנים ייצגנו בהצלחה מרובה לקוחות בתביעות אלו, תוך הוכחת רשלנות מצד המעסיק והקשר הישיר שבינה לבין התאונה ונזקיה. יש לציין כי מרבית המעסיקים בישראל מבוטחים כיום בפוליסה הקרויה "חבות מעבידים", המקנה להם כיסוי מפני תביעות רשלנות מצד עובדים. במקרים אלו, התביעה תוגש גם כנגד חברת הביטוח, שתעשה כל מאמץ על מנת להקטין את היקף הפיצוי ולהוכיח כי המעסיק לא התרשל. משרדנו פועל באופן נחרץ מול החברות המבטחות, בין אם בהליכי משא ומתן או בבית המשפט, ורכש מוניטין כמי שמצליח להשיג פיצויים גבוהים עבור לקוחותיו.

תביעות כנגד חברות ביטוח בגין ביטוחים נוספים
כגון אובדן כושר עבודה, ביטוח נכות, ביטוח כנגד שברים, ביטוח סיעודי ועוד. חלק גדול מהאוכלוסייה מבוטח בביטוחים אישיים במסגרות שונות , החל מביטוחים במקום העבודה דרך מקום עבודת בן/ בת הזוג, ביטוחים במסגרת מוסדות לימוד, כרטיסי אשראי ועוד…
הפיצויים המשולמים על פי ביטוחים אלה משולמים מעבר לכספים שמשלם המוסד לביטוח לאומי וביטוח חוק מעבידים.
הפוליסות מורכבות בניסוחן, כוללות עמודים רבים מנוסחים בשפה משפטית מורכבת ומיצוי הזכות על פי פוליסות אלו מחייב מיומנות וניסיון אותן רכש משרדנו במהלך השנים.

בשורה התחתונה
הן בביטוח הלאומי והן בחברות הפרטיות מנהלים את התיקים אנשי מקצוע רציניים ומיומנים. ניסיון לפעול מולם באופן עצמאי יוביל כמעט תמיד למפח נפש, ולדרך חתחתים בשעה שהנפגע זקוק לסיוע כלכלי דחוף. על פי ניסיוננו, אין תחליף לליווי משפטי מטעם עורכי דין האמונים על התנהלות מול גופים אלו, ובקיאים בפן המשפטי, הרפואי והמנהלי כאחד.

על ההבדלים בין ליווי משפטי לבין ליווי של חברות למימוש זכויות (לבנת פורן זכותי ואחרים) ראה כתבה נפרדת