לכל עובד שכיר יש חובות, אך גם זכויות. אחת הזכויות הבסיסיות שלו היא לעבוד במקום עבודה אשר שומר על הבטיחות שלו. עם זאת, לא כל המעסיקים והמעבידים שומרים על החוקים, וחלקם, ביודעין או בטעות, חושפים את העובדים שלהם לסכנות שונות. תאונות בעבודה הן מאוד שכיחות ולרוב מי שנתבע היא חברת הביטוח, אך במקרה של רשלנות בעבודה, גם המעסיק יכול לשלם, ובגדול.
ההליך מול חברות הביטוח יכול להיות ארוך ומתיש, אך אם יש אחריות גם למעסיק, זהו נתיב פעולה אחר לחלוטין אשר גם אותו צריך לדעת לנצל. כל מקרה של רשלנות נזיקין נבדק לגופו וצריך לראות האם יש קשר בין אוזלת היד של המעסיק לבין אופי הפציעה. יש כמובן משמעות לאם התקלה נעשתה במזיד או בטעות, ויש לכך השפעות מרחיקות לכת בבית המשפט.
מרבית המעסיקים בארץ מבוטחים בפוליסות של “חבות המעבידים”, אשר למעשה מכסות אותם מפני תביעות רשלנות מצד עובדים. במקרים כאלה, התביעה תופנה לחברת הביטוח, שתנסה להוכיח כי המעסיק לא התרשל על מנת להוזיל את סכום הפיצוי. אם כך אכן קורה, התובע חייב עזרה מקצועית של עורך דין המכיר את התחום ו”שוחה” בחומר בדיני העבודה.
לא לעשות זאת לבד
כאשר מתמודדים מול גופים גדולים כמו חברות הביטוח ומעסיקים חזקים, אי אפשר לעשות זאת לבד. עורכי דין מתמקצעים בדיני עבודה, שהוא תחום דינמי ומאוד ספציפי. כל תאונה או נזק שנגרם הוא שונה ואינדיבידואלי, ועורך דין טוב, עם ותק וניסיון, יידע להתאים את עצמו ולתת ללקוח שלו את הסיוע הטוב ביותר.
תאונות עבודה הן נפוצות מאוד, וחלקן נגרמות בעקבות רשלנות שהיא לעיתים על גבול הפושעת. כאשר אפשר להוכיח קשר בין הרשלנות לפציעה, אפשר לקבל פיצויים גדולים במיוחד. בעזרתו של עורך הדין ניתן לקבל ייצוג הולם מול כל המערכות הרלוונטיות ולקבל את הזכויות המגיעות לעובד.