אם היית מעורב בתאונת דרכים יש לקחת את פרטי הנהגים המעורבים רצוי לצלם תעודות מזהות,פרטי הרכבים המעורבים ופרטי הביטוח של הרכבים המעורבים.
בכל הנוגע לנזקי גוף – אין זה משנה מי אשם בתאונה. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי כל נוסע/נהג תובע את ביטוח החובה של הרכב בו ישב ללא קשר לשאלה מי אשם בתאונה.
נפגע בתאונת דרכים תובע את ביטוח החובה של הרכב בו הוא ישב.אם נפגעת כהולך רגל התביעה מוגשת נגד ביטוח החובה של הרכב הפוגע
הפיצויים מורכבים מהסעיפים הבאים:
אובדן כושר השתכרות – בעלי נכות צמיתה עקב תאונת הדרכים זכאים לפיצוי בגין הפסדי שכר שייגרמו להם בעתיד, וכן הפסדי שכבר נגרמו בעבר.
סיעוד ועזרת הזולת – מימון של מטפלים בני משפחה ואחרים, וכן הוצאות אחרות נדרשות לצורך ניוד וסיעוד הנפגע.
טיפולים רפואיים – מימון טיפולים רפואיים (תרופות, ניתוחים אשפוזים וכדומה) במסגרת מערכת הבריאות, הקשורים לפגיעות שנגרמו בגין תאונת הדרכים.
כאב וסבל – מדובר בנזקים שאינם ממוניים אשר חישוב הפיצויים בגינם מסתמך בין היתר על מספר ימי האשפוז, גיל הנפגע ואחוזי הנכות שנקבעו לו.
במקרה כזה ישנן שתי תביעות , האחת כנגד ביטוח לאומי והשניה מוגשת כנגד ביטוח החובה של הרכב בו ישבת.
כן, ללא תיעוד רפואי המעיד על פגיעתך לא תוכל לטעון כי נגרם לך נזק גופני ולא תוכל להגיש תביעה.
רצוי ללכת לבדיקה רפואית בסמוך לתאונה, ככל האפשר. פנייה מאוחרת יכולה לעיתים להעיד על קלות הפגיעה.
את התביעה בגין נזקי גוף ניתן להגיש עד לחלוף 7 שנים מיום הארוע. אם היית קטין במועד הארוע ההתיישנות הינה 7 שנים מהגיעך לגיל 18.
הפיצוי תלוי בתיעוד הרפואי. אם הפגיעה קלה ולא הותירה נכות הפיצוי עבור כאב וסבל מגיע לכמה אלפי שקלים. כמות הטיפולים וביצוע טיפולי פזיותרפיה משפיעים כמובן על גובה הפיצוי.
הפיצוי תלוי בתיעוד הרפואי ובעיקר בשאלה האם נותרה נכות / מגבלה קבועה בגין התאונה אם לאו.
אם נפגעת בתאונה יש להחליף פרטים ולגשת לטיפול רפואי מהר ככל האפשר.לאחר מכן יש למסור הודעה במשטרת התנועה ולקבל אישור משטרה בו מפיעים פרטייך כנפגע. לאחר מכן יש לפנות לעו”ד לטיפול בקבלת הפיצוי.
אם התאונה ארעה בדרך לעבודה , בזמן עבודה או בדרך מהעבודה היא תחשב תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה